Hallstavik, Stockholms län, del 3/3

Det blir dags att avrunda och säga farväl till kära H-vik, för denna gången. Veckan avslutas spektakulärt med paintboll i goda vänners lag. 18 stycken skjutgalna tar färden till Norrtälje för att få John Rambo rykte. Anledning så god som någon för evenemanget är att Richard en av mina närmaste trotjänare har lyckats överleva i 27 år…Richard BrantHans trolovade… HannaHanna har via socialt nätverk, smidigt lyckats styra ihop ett mixat gäng. två kvinnor, två 40 plusare, ”ett gäng äldre ungdomar?!”, och en elitstyrkan mellan 11-16. Laddade soldater P1040771 Vilket slag!

Mitt mål var att vinna.
I vår första match lyckas jag, min farbror, en 11 åring, Daniel och Tobias vinna över team Jonas. Vilket också innehöll min eviga compadre Richard. Vi slår dom även i andra halvlek och allt ser väldigt ljust ut. I match två står vi som åskådare och ser  Daniel 2 visa upp enorma kunskaper och glider på Chuck Norris maner runt och tar ut den ena efter den andra. Det gjorde han inte när han mötte oss. Inför sista rundans matcher är ställningen lika. Alla lag befinner sig på 6 poäng. Nästa matcherna blir helt avgörande. Vi huddlar upp och planerar strategi. Visslan går och generalen skriker kör! Adrenalin pumpet som kommer är helt utom kontroll. Vi lyckas vinna båda halvlekarna och tar oss till final. Det gör också Richards lag.

Finalen

I Richards lag finns det en kille som heter Niklas. För mig ett nytt ansikte. Under en av matcherna linkar han ut och klagar på fotsmärta. Kalle i hans lag säger åt honom att inte vara en sådan mes. Han grinar illa men bestämmer sig att ändå köra några matcher till. Han ser verkligen plågad ut tänker jag men, eget ansvar. När vi ställer upp inför finalen är det taggat till tusen. Jag trodde inte att paintboll skulle kunna betyda så här mycket. Jag är nog ganska tävlingsinriktad. Då ser jag att Niklas inte är med utan det är Hanna, Richards trolovade som står med laddad picka.

– Niklas blev tvungen att bryta, får jag höra. Lite irriterat går jag bort i vårt hörn och tänker nu jävlar ska jag ta allihop.

– 10,9,8 KÖR! Adrenalinet rusar, jag andas tungt, hur var det vi skulle göra, färg kulorna viner runt min skalle i finalen får vi 200 kulor istället för 100. Jag hör hur plankorna på pallen jag sitter vid blir träffade. Jag försöker se något, jag försöker tänka. Min plan är att få bort Richard först. Jag ser någon i mitten som avancerar snabbt. Han har kastat sig snett till vänster om mig och han ligger lågt, och har tålamodet. Jag öser på och hoppas få han ut. Plötsligt ställer han sig och tok rusar mot vår bas, jag träffar han i huvudet, men det är försent han får ut två av våra. Jag avancerar fram och gömmer mig bakom en vatten dunk. Jag inser att det är två mot två. Daniel sitter på min högra sida, jag ser någon i mitten bakom den stora pelaren och någon sitter snett bakom, honom till höger. Jag ser framför mig hur jag tar ut personen bakom pelaren i huvudet. Jag ska rulla ut, kasta mig snabbt åt höger rusa 7 meter fram och knappa personen i sidan, sen kasta mig ned och göra en ny plan. Ett sista andetag sen kör vi, tänker jag. Lutar mig tillbaka och råkar sticka fram huvudet. PANG! Rakt i skallen känner jag hur det bränner till. vänder mig mot höger och ser Daniel sträcker pickan i vädret och generalen skriker:

-Spelet är slut, vi har vår vinnare! Jag hör ljublet från Richard som suttit i mitten av banan och jag har svårt att hålla min besvikelse borta.

Fantastiskt äventyr.

Senare åker vi till Per och duchar och myser. Jag inser tidigt att denna Niklas inte är med oss längre. Han åkte till sjukhuset har jag fått höra. Vi går och äter middag och jag viker mig tidigt.

Senare får jag höra att denna Mastodont till man Niklas son´ lirade några matcher med bruten fot.

Tack för en härlig dag mina vänner. Det är fantastiskt att umgås med er alla, och alltid lika roligt när våra vägar korsas.

   Innan jag hoppade på tåget till Oslo så hann jag med att umgås med min fantastiska mamma. Så här svenskt kan det vara i Hallstavik… P1040674 P1040680 P1040676  Hon frågar om vi inte ska åka en sväng och hon tar oss med hit…

P1040694P1040700

P1040755 P1040743 P1040739 P1040735 P1040723P1040697

Känner mig väldigt lycklig lottad.

Jag hoppas du mår bra.

Så här lyckligt lottad är jag… P1040747

-KRJ

P1040716

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.