Oslo, Østlandet, Norge del 1

Nu är jag tillbaka. Jag är tillbaka där allt hände. Där jag fann mig själv igen, där jag insåg vad som höll på att hända. Tillbaka i gamla fotstår för att upptäcka, skapa och förnya. Uppdatera.
Någon gång under resans gång (Hampi), insåg jag att det är detta jag vill göra! Jag ska sommar jobba och resa under nästa år. Lyrisk som jag var planerade jag i huvudet hur bra det skulle vara. Jobb fixar jag, och jag kan bo hos polare tänkte jag. Sommar och allt kommer vara härligt, träna skriva, njuta. Verkligheten var lite annorlunda. Jobb fixade jag enkelt. Boende lite mer komplicerat. Efter några veckor till i makalösa Indien, kom fler svar och insikter. Så nu är jag här igen. Det känns fantastiskt. Under mina första dagar tillbaka i Norges internationella pärla, lever jag med tre kvinnor. En från Karlstad, en från Säter i Dalarna och en kvinna från Malmö.

Kvinnan från Malmö och jag spenderar mycket tid tillsammans och hon är en sann inspiration. Jag bestämde mig i Januari för att inte äta kött. Men jag har njutit av diverse animaliska produkter så som, mjölk, ost, smör och ägg. Malmö bo’n är vegan. Jag har funderat på det i några månader och lurat hur det skulle kunna fungera i vardagen. Jag bestämmer mig att detta är ett tecken och när jag kommer hem efter en promenad kastar jag min gräddfil, mitt enda ägg och mitt stek smör.

– Nu kör vi veganskt.

Kvinnan från Malmö då? Hon är sänd från himlen med en gloria och är en av dom godaste människorna jag stött på, med rosiga kinder och ett vänligt leende tar hon hand om världens små invånare och njuter av att må bra. En fredag kväll frågar jag om hennes planer?

– Jag ska gå och lägga mig tidigt, för i morgon ska jag till en hundgård och hjälpa till att ta hand om herrelösa hundar, innan dom får nya ägare.

Detta var ett exempel av hundra.

Området jag bor i

Innan jag stack till Indien, bodde jag och min älskade tillsammans på vad då tyckte var Oslos bästa gata. Men det finns ett område jag har promenerat många lösa timmar i under mina fyra år i staden, som jag är lite begeistrad i.

Nu bor jag där….

P1040788 P1040790P1040797 P1040891

P1040877 P1040865 P1040841 P1040832 P1040825 P1040809 P1040803

Samt jag är väldigt lycklig lottad igen och har en vän som den här snubben… P1040884

Jag gillar och promenera. Det har jag alltid gjort. Här är min favorit toalett på promenad i Oslo… P1040908 P1040911

Lyx.

Annars är det mycket kneg just nu. Njuter av sommaren och vara vid liv, samt har många spännande projekt på gång i sommar. Så jag ska försöka att upprätt hålla åtminstone ett inlägg i veckan.

Hadé!

-KRJ

P1040868

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.