Låd poesi

Lådan

Jag sommar jobbar just nu på lager i Norge. Jag kör något som kallas för ”höghöjds truck”, det ser ut såhär:

Som du kanske lag märke till på vänster sida i klippet så står det lådor. Mitt jobb är att plocka dom första linjerna på plocklistorna. Sen sorterar jag det i lådor åt dom andra plockarna. Så när jag har en lucka så tejpar jag upp ett gäng lådor som vi alla kan använda. Men det som hände första gången jag gjorde det var att dom andra truckförarna tog lådor som stod på ”bordet” istället för dom jag ställt på golvet. Som du såg på bilden. Så för att guida dom andra ned på golvet började jag sätta upp en en  lapp på en låda på bordet. Efter det har det spunnit vidare och har blivit lite av en grej. Numerna ”Låd poesi”. Vissa dagar får jag en high five Vissa dagar om jag inte hunnit, undrar alla varför det inte kommit. Vissa dagar tycker några det var sådär. Jag har även live uppdatering till en före detta vikarie. Det glädjer alltid någon, tänker jag. Samt att det glädjer mig. Här kommer det: IMG_2320

 Nu står jag här igen min vän. Jag ber ödmjukast ta hellre min golv vän. För han är stadig, stark och väl. Bättre än min trasiga själ. Så njut och le när du plockar, och fyller min vän. /Lådan

Detta är en av dom första. Sen kom den här:

IMG_2336

Löken, fröken, man eller mus? Är du herre i ditt eget hus? Plukka, samla, städa, packa, gör du det för eget bröd? Trucken brassar med en packa, låt oss alla vara med och packa. För dagen kommer bara ha tålamod, ditt liv är slut och paketet är packat.

Låt mig vara. / Lådan

 Efter den kom denna, nu lite mer upphottad med teckning och konturer:

IMG_2338

Å du vise man, låtsas du inte har någon framtand. Hur ska du nu kunna förmå att tittas på? När du inte kan bita på en glaskant. Lycklig, stolt, stor, ger jag dig visdom med all min prakt. Fyll mig med kärlek och jag ger dig en enkel match. /Lådan

Sen kom en enkel:

IMG_2343

Le. Har du hört om killen som var lycklig?

Han log.

Ta en färdig tejpad låda och ha en förträfflig helg. /Lådan

Promenerande låd visdom:

IMG_2350

Se så många fina minnen du har. När du ser tillbaka och lyckas njuta. Känn den glädjen du fått av allt som gått, du är din egen lyckas lott. Så ta hand om hälsan din hoppas, tro och be att du får behålla armen din.

Ta en låda din luns.

/Lådan

Sen kom tung fredags poesi, som gav den första high fiven:

IMG_2353

Dagen kom, den slog den existerade. Det kanske regna, var sol eller blåste kraftigt. Den dagen minns inte du. Men lika väl står du här och nu. Lika uppmärksam, närvarande och vaken. Drömde du om att fånga dagen. Så håll dig vaken långt innan domedagen. Du är din egen mästare, så lev det finns inga problem. / Lådan 6/8-2013

Efter den:

IMG_2361

För allt i livet, som du tatt för givet, önskar jag du laddar om, det finns inte någon andra gång. Så spräng dig ur din kokong. För där uppe får du inte ta med din kalsong. /Lådan

13/8-13

Sen ser jag hur lådans humör har skiftat och det har blivit mera ifrågasättande:

1080946_10151586369414013_1712518025_n

Hjärtat bankar, hjärtat slår. Är du på plats för att sätta rekord? Ger du allt när näste man går? Eller när ingen annan ser på? Vad säger ditt samvete då? Går du att lita på? /Lådan

Sen en energi dränerad låda blev bedd att diktera:

1097437_10151597127434013_1263461435_n

Skapligt är ordet

Skapligt

Skapligt bra är ordet

Skapligt

Om du är skaplig, dom tar dig från tronen.

Skapligt

Ändra det till bäst istället. / Lådan

Jag har fått många kommentarer att dom inte förstår, dels min handstil och dels att dom är norrmän. Så lådan överträffade sig själv och skrev en norsk:

1080191_10151598987804013_1524737734_n

Virkningslöst, morsomt og göy.

Valget är ditt.

Kärlek eller hat?

Valget är ditt

Rena tanker, ger ren handling.

Rena

Rena tanker, og du blir en magnet till ALLA.

/Lådan

Vi får se hur det slutar.

-KRJ

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.