Goa (igen)

Från Hyderabad åkte vi till Gulbarga. Gulbarga ligger i Karnatakat. Upplevelsen där var rätt medioker, skitigt, svårt att hitta engelskspråkskunniga och grädden på moset var ändå auto rickshaw strejk. När det sker är det väldigt många som skall åka lokala bussar.

P1000697
Det blev chill dagar med snacks, glass och film. Men vi hann med att äta på en riktigt bra restaurang. Tack glasskillen.
Från Gulbarga tog vi oss ned till Goa igen. Hängde en dag i huvudstaden Panjim.

P1000734
– Panjim är k-märk, Portugiserna ockuperade och rulerade i Goa så all arkitektur i Panjim är Portugisisk.
Var på ärenden runt om Goa med en snubbe som heter Gregory. Först besök med honom, hans kusin och kusins fru på polisstation, käkade lyxig lunch med bland annat krabba, och firade senare hans kusins bror kompis nått i den stilens födelsedag. Rika wannabe europeiska Indier eller rättare sagt Goaner. Securitas vakt, swimmingpool, platt tv, och spotlight på en korsfäst Jesus. Samt två obekväma européer sittandes på vars en stol bredvid tv:en. Maten var väldigt god.
Dagen efter flyr vi lite grann och skall träffa coachsurfare. Coachsurfing är en community sida på
internet ala Facebook fast med en twist. Det går ut på att man erbjuder sin soffa eller åtminstone tak överhuvudet. Vi har sysslat med detta i Oslo och allt går ut på referenser. Så detta var debuten att sova hos en främling. Det blev på ön Charao i distriktet Goa. Vi bodde hemma hos Casey och hans familj i ett fantastisk hus. Casey är 45 och en väldigt fascinerande människa. Han är väldigt mycket inne på New age och är både berest och beläst. Det tar ett tag innan vi kommer in på honom men efter en dag släpper det och vi blir vänner. Vi kvällsbadar och har djupa diskussioner om existens, djur, och kultur. Fantastisk upplevelse. Pappan Joe är pensionerad författare och bjuder på den ena anekdoten efter den andra. Han har luffat runt jorden på existens minimum, och lärt sig överleva efter alla konstens regler. Han berättar om hur han tog sig igenom Skandinavien genom att köpa billig sprit i tax free för att sälja den vidare och lyckades finansiera några dagar. Hur han brände sitt pass i Paris och fick politisk flyktig visum och levde gratis och åt fem rätters middagar med de andra flyktingarna. Vi hyr moped och vi sightseeing.

P1000787
Efter detta åkte vi till norra Goa, Candolim och hänger med Ewa (Mirandas mamma) och hennes Arne. Vi äter god mat, skrattar, solar, badar, åker på utflykt och bara gottar oss. Candolim är ett paradis för de som bara vill ta det lugnt.

P1000844
–Våra grannar på Shalom guest house på Candolim. Bruce och Doreen.
Vi drar till Hampi.
-KRJ

P1000752

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.