Ett år

Ett år ska summeras.

Jag har plötsligt drivit hemsida i ett år. Jag har suttit och författat i ett år. Det är galet. Det är galet vad tiden går fort när man ser tillbaka. En viktig livs läxa när livet ska summeras.

Förra året vid denna tidpunkt hade jag gått på min sista ledighet på Staples, i Oslo. Mina saker var nedpackade och skickade till Hallstavik och Malmö. Resan till Indien brände i fickan, och jag stressade mig själv med att jag måste få igång min hemsida. Jag kunde inte någonting om hur man driver eller hur man sätter upp den.

Jag blev Vegetarian och sedermera Vegan i Juni.

Året startade som sagt med ett Indien äventyr i tre och en halv månad. Höjdpunkter som Hampi, Kolkata, Darjeeling, Varanasi, Delhi, Kashmir, diverse städer och byar i Himalaya och väldigt mycket mer.

Efter det blev det gråtfest och säga på återseende till min älskade kvinna och sticka tillbaka till Norges huvudstad för att införskaffa lite extra riksdaler. Där blev det ny arbetsplats, Bikram Yoga, Poesi och ett och annat kul klipp. Släng även in ett bröllop i Finland och lite historier om Zigenare, meditation och en heroinist så har du en kul sommar. Allt finns givetvis att läsa för dig om du missa något.

Efter sommaren blev det dags för lite semester så jag packa min rygga igen och flög ned till Prag. Där bodde jag med några couchsurfing vänner som även styr med Iron man. Jag tog en trip till några bekanta från Indien sejouren i Hamburg och besökte Reeperbahn. Sen hängde jag med hemlös i Munchen, samt kuperade med pilot utbildare från Australien.

Tillbaka på hemmaplan igen efter 5 år till fots började jag studera Matematik och Engelska igen. Då har jag bjudit på lite anekdoter från min ungdom, och delat med mig av mina tankar under lite mörkare tider på året. Fortfarande sitter jag och inväntar snön och grämer mig att jag suttit och utlovat Vasalopp deltagande. Ibland går förnuftet utöver samvetet.

Jag kommer minnas 2013 som det året jag tog min frihet tillbaka. Året jag äntligen vågade packa en väska och upptäck en helt annan del av världen. Jag kommer minnas det som det året jag vågade separera med min kärlek och testa vår kärlek på de djupaste hav. Jag kommer minnas 2013 som det året jag vandrade en liten bit på det jag kallar mitt liv. 2013 blev året jag bromsade upp, andades och luktade runt omkring mig. Det var året jag delade mina tankar med er ute i världen. Det blev året jag vågade lätta mitt hjärta lite mer, även om jag förmodligen blev ännu mer insluten. 2013 blev året jag blev mer som mig själv igen. Mer som den lilla skolpojken jag lämnade hemma för 11 år sedan. Det blev året jag tog på mina gamla skor igen, vågade se mig om och inte vara rädd för att gå samma väg tillbaka igen. 2013 var året jag delade kollektiv med en skara vackra damer. Det är året jag lärde mig om Venezuela och varför jag inte får åka dit ensam. Jag lärde mig mitt eget värde på den köttfria marknaden. Det är året jag köpte en kamera, en webbadress, en Mac och började berättade min historia, ärligt, skarvat, men med en komisk twist. Du vet inte vem jag är, det gör inte jag heller. Jag dömmer inte dig, så jag hoppas inte att du dömmer mig. Tack för 2013, tack för allt du gjorde, tack för att jag fått överlevt 27:an. Tack för alla ni som stötar mig, tack för till alla er som tror på mig. Tack till dig. Ja du. Även om vi inte ses, även om jag inte ringer, så tänker jag på dig. Minst en gång om dagen.

Jag älskar dig.

Gott nytt år. Må friden vandra vid din sida.

-KRJ

2014, blir året då jag förhoppningsvis ska åka Vasaloppet. Jag ska hjälpa Mr Prag till att komma upp på Galdøpiggen. Jag ”ska” få mitt dröm jobb på golfklubb. Jag planerar att vara ute och resa minst en månad, oklar vilket resmål. Jag ska söka in på Universitetet. Jag planerar att bjuda på mera anekdoter och poesi stunder, på Måndagar och Fredagar klockan 15:00. Har du några önskemål, funderingar eller bara vill säga hej, kan du gärna lämna en kommentar på sidan eller sända ett mail. Ta väl vara på varandra, livet är nu.

Inget är för evigt.

Några favoriter från året:

http://www.robertjohansson.org/?p=1799 – The time I learned about love

http://www.robertjohansson.org/?p=1657 – Åland, Zigenare och 100 kilo strecket

http://www.robertjohansson.org/?p=1639 – Skype, Buddistisk medition och Skype

http://www.robertjohansson.org/?p=1555 – Revbensbrott

http://www.robertjohansson.org/?p=1454 – Öppet sinne (om en herionist)

Lycka till.

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.