Svenskhet

Till dig

Att tillhöra ett land, att tillhöra ett samhälle, en kultur. Att födas in i ett system baserat på geografi. Att tala ett visst språk, att klä sig i viss mundering, att utföra speciella seder. Vad skiljer det från vad som står skrivet i våra hjärtan? Vad har passet med vem du är att göra? Vi kommer alla från samma mamma. Hur kan vi ha glömt varifrån allt startade. Inse att vi är vandrare. Vi är människor, vi är själbärande kroppar med intellekt. Samtidigt som vi är djur.

Vad separerar oss åt? Vad är det egentligen för slags känslor som gör att vi känner rädsla, förakt och rent hat mot andra individer? När vi i grunden är samma stoft?

Gränserna är dragna av historiska krig. Efterföljande hjärntvättning, girighet, kultur, och rädslor detta separerar oss från varandra. Är vi inte samma massa?

En kärlek.

En familj.

En individ.

Vi måste sluta inse att vi inte kan fortsätta som vi gör. Vi måste utbilda människorna. Vi måste väcka dom sovande själarna. Vi måste inse och älska varandra.

Vi är alla skapade att finna friden, grisen, apan, ja alla individer. Det finns inte någon svensk, eller amerikan, vi är alla gudsbarn. Solslavar som vandrat runt. Själahoppat mellan olika universums rum. Nu sitter du här och läser, kanske du tycker jag skriver strunt.

/KRJ

3 kommentarer

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.