Dag 1

P1080853Söndag

Resan började tidigt på eftermiddagen eftersom jag valde att gå ut med stil och festade till 03:30 på Lördagen. Packat färdigt hade jag inte heller så morgonen gick i sömn och packa färdigt tecken.

Min resa till Stockholm började vid 13:30 tiden då jag gick och köpte vatten och efter 500 meter insåg att jag glömt min medicin. Stapplandes på barafötter tog jag mig hem igen och sa återigen farväl till min växter.

P1080848 P1080847 P1080849 P1080850

Mer om dom och deras personlighet kommer i senare inlägg.

Jag tar mig mot Mariestad tänkte jag men räknar med att det kommer behövas omvägar för att undvika motortrafikled. Tar mig in på en väg där det sitter skyltar om byggarbetsplats, men eftersom det är Söndag är detta inte något som oroar mig. Efter ca 30 minuters vandrande med min nya införskaffade golfvagn fylld med ryggsäckar så tar vägen slut. Det går en liten grusväg där det står en massa maskiner och jag fruktar att jag måste vända. Min nyfikenhet drar mig ändå bort mot maskinerna men vägen tar slut även här. Skådar dock en
på andra sidan ängen som jag nu står inför. Jag chansar på att det borde kunna vara ”rätt väg”. Vagnen tycker annorlunda och jag måste släpa den bakom mig över ett tufft parti på ängen. Dagens första riktigt prövning. Skam den som ger sig. Lyckas ta mig över och kommer snart fram till en gård där ägaren står och tränar sina duvor.P1080858 Imponerade bedrift hur den nu går till. Han bankar åtminstone väldigt på ett plåt tak med en piska. En man i min ålder cyklar förbi mig i hjälm och stort skägg. Efter ytterligare en stund cyklar han mot mig. Efter ännu ett ögonblick kommer han ikapp och öppnar munnen. Mannen heter Mikael och han drömmer om att bli skogsarbetare i framtiden. Vi går och pratar och njuter av den underbara dagen vi bjuds på. Sommaren har inte riktigt tagit slut tänker jag och går och avnjuter en John Silver. Han tar med mig till sin mormor och säger att hans morfar kan orientera mig bättre än honom.

Villan är röd och området är mysigt med robot gräsklippare, hundar och barn som är påväg till fotbollsmatch. När Mikael knackar på så öppnar en äldre dam dörren och jag kan även skåda an fyrbent varelse som nyfiket sticker ut nosen. Mannen som är i 70 års åldern säger åt mig att ta sikte på Töreboda, det är enkelt härifrån då jag endast måste ut på vägen igen. Mikael och jag ger varandra en stor kram och varsitt lycka till och jag är snart tillbaka på vägen. En skylt dyker upp där det står TÖREBODA 35. Fan va långt det är till Stockholm.

 

Jag tvivlar starkt på att jag kommer klara av detta barfota, om jag kommer klara det överhuvudtaget. Jag litar och tror vi får se hur långt det bär mig.

Natten spenderar jag 26 kilometer från Töreboda. Det vill säga nästan två mil har jag gått idag och det känns. Miljön är väldigt vacker och jag har vid flera tillfällen kommit på mig själv säga ”Idyll”P1080866 . Kor, får och hästar tittar nyfiket på mig när jag går förbi. Ibland sjungandes ibland tyst ibland med ett hej.

 

 

P1080872

P1080869

Favorit sånger så här långt är:

Jag är en jävel på kärlek

Fattig bonddräng (när jag sjöng den först gången trampade jag på en stor sten)

Rasmus på luffen

Lite andra improviserade texter.

Ta vara på varandra.

/RJ

P1080873

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.