Chennai, Tamil Nadu


P1010425

Chennai, Tamil nadu

Golf
Efter att ha vinkat adjö till våra kära vänner ifrån Hamburg var det dags för nattåg. Vi hoppar på i Ernakulam town och finner våra britsar i AC 3 klassen. Jag ser en dam i sängen motsatt till mig och slappnar av. Hjärnan är ständigt ett steg före och ögonen är ständigt långt ned i gångarna. Det känns tryggt och jag åker rodel hela vägen till Chennai. – Coffe!, jag vaknar och slår upp mina ögon, det står en man och försöker finansiera sina barns skolgång med kaffe försäljning på vagnen. Vi närmar oss Chennai.

Väl på fast mark:

P1010414
Efter letar vi reda på ett hotell som enligt guiden skall vara reko. När vi checkat in, andats och funderat bestämmer vi att vi måste planera våra framtida resor. Vi ska finna en lokation med kontakt till de interaktiva nätverket. Ut genom entrén och på jakt. Vi hamnar ganska snabbt i lite udda kvarter. Plötsligt ser jag mig omkring och är omringad utav verkstäder. Det hamras, det mekas. Lukten av olja, bensin och kiss. Riktiga män. Vi irrar runt och jag bestämmer mig att bara njuta av situationen. Människor vinkar och ropar glatt åt dessa två vilsna blondiner. Efter en stund kommer vi ut på stora vägen igen. Jag står med guideboken och försöker se vart vi är. En man kommer och frågar vart vi ska. -Internet. Han drar iväg och pratar med några skolungdomar. Stämningen förändrats dramatiskt och den ena ungdomen klappar till mannen. Det blir ett lättare handgemäng. Ungdomarna springer sin väg. Jag frågar vad mannen jobbar med. – Fiol, det är därför jag inte kan slåss. Efter ca 30 minuters letande finner han internet åt oss. Legitimation. Vi har ingen med oss. Jag ger mannen pengar och flyr lite skamset tillbaka till hotellet. Frågar i receptionen om internet, det ligger två minuter bort.
På morgonen ser jag på kartan att det finns golfbana i Chennai. Flera stycken faktiskt. Det blir dagens äventyr. Den första banan vi kommer till tar 1500rs för att spela, de har allt jag behöver. – Madam also? Tyvärr, hon spelar inte. – Då är hon tyvärr inte välkommen. Vi åker vidare till en ranch. Jag slår en hink, träffar ett Indian tour proffs som undrar om jag är turist eller proffs. Lite kaxigt struttar jag tillbaka till hotellet och på morgonen tar första bästa buss till den gamla franska
kolonibyn Pondycherry.

P1010427

P1010432
-KRJ

P1010428

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.