Pondicherry, Tamil Nadu

Från Chennai kastar vi oss med lokalbuss på den nybyggda motorvägen ned till lilla Frankrike Pondicherry. Vi har valt att fira vår två års dag här, för det känns som det ska vara mysigt. Mest ser jag fram emot att äta baguetter.

Staden är väldigt smart uppbyggd. Fransmännen kunde det här med stadsplanering. Det går huvudgator spikrakt parallellt med varandra och små gränder för genvägar. Vad fan vet jag. Det känns som att flumma runt i Båstad stundtals tycker Miranda. Ja, det ser inte ut som Indien det här heller. Det säljs samma prylar här som på alla andra turistområden i landet. Vi tar kvällspromenaden längs havet och försöker fotografera statyetten av Gandi. Trumförsäljarna slåss med halsbandskvinnorna, glasskillarna och

P1010498

om vår uppmärksamhet. Det blåser en skön bris från havet och jag grubblar och skäms över att vara vit. Jag tror att det är här vi sett mest uteliggare. Speciellt i närheten av stora parken nede vid havet. Här kokas, tiggs och kramas de. Vandrarna är ett vanligt inslag på mitt pupill. Ni vet de med samma kläder, långt tufsigt, svart hår, långsamma steg och ett buskigt skägg. De har sett allt. Gatans vandrare. Jag önskar jag kunde Tamil. Samt att de skulle vara intresserad av en som mig. Vi läser i guiden om en restaurang som heter ”la terase”. Enligt honom, en härlig atmosfär med kanon käk. Det är dyrt och smaklöst. Måste vara svårt att skriva en guidebok.

   Dag två är tanken baguettefrulle (i mitt huvud), efter ca 1,5 timmes letande och ett överraskande besök på fantastiskt tempel hittar vi ett litet ”fransk” fik.

P1010460

 Dock baguettelöst.

Min tyske vän fick upp mitt intresse för

P1010465

Så denna gången skall vi på snabb visit till Auroville (kommer separat inlägg senare om Auroville)
Efter vi besökt Auroville, vi äter på bokens nästa tips som faktiskt är ännu sämre och lite dyrare.

P1010459 P1010444

Men allt som allt tycker jag att Pondicheery är okej.


–KRJ

P1010511
Masala Dosa, Klassiskt syd indiskt käk
Vi drar på 24 timmars visit till Mammapullam.
Kärlek

5 kommentarer

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.