Kolkata (Calcutta), West Bengal del 1/3

Supervecka!

Från Mammapullam, till någonstans nära Chennais flygplats, sov där, sen med flyg till Kolkata. Efter en förvånandsvärt billig taxiresa och en liten påminnelse om högtiden Holi var vi framme på vårt uppskalade hotell. Vi valde detta eftersom vi ibland fantiserar mycket båda två och ska resa till vad som i min fantasi är helvetet på jorden – staden Calcutta. Docktor Bombay printade min hjärna med sina taxitimmar i denna stad sedan jag var liten och jag har alltid sett det som den jävligast platsen på jorden. Extra kryddad med indisk reklam som snackar om döda gatubarn. MIN BILD VAR SÅ FEL.

Kolkata, karta

Holi, indisk högtid som firar in våren. Det går ut på som jag har förstått att kladda ner så mycket färg på allt som rör sig och allt som någonsin har funnits på planeten. Helst turister. Bli kanon full, gör vad du vill, spela ashög musik och spela cricket på gatorna. Jag tänker första maj gånger 1000. En fucking jävla as fet dag. Om man är indier.

P1010665P1010666

P1010656

För oss innebar detta att vandra runt i ett folktomt Kolkata. Det är skumt. Efter ca 30 minuters promenad har vi blivit färgglada 3 gånger, sett en fight, sett en kille stoppa en skruvmejsel i linningen på byxorna, sett folk duscha på gatorna och snackat med några begistrade unga män. Vi tar semester. Visar sig att de går att koppla in hårddisken i tv:en. Vårt rum:

P1010674 P1010677 P1010678
Lägg där till flatskärm och roomservice. Vi har det gott.

Denna stad är helst magisk. Det finns allt. The city of joy är deras slogan och de första dagarna ler jag, men nu säger jag det med hjärtat. Vi är i Kolkata i en vecka och jag känner att jag skulle kunna leva här. Jag skulle rekommendera alla att åka hit. Detta blir starten av tre inlägg. Inlägg två blir lite vad vi gjorde och inlägg tre blir maten på gatan. Återigen tack www.couchsurfing.com. Kulturen är grym. Det finns massor att se. När britterna regerade i Indien byggde de om Calcutta. Det kallas lilla London. Det är en mix av brittiskt med en väldigt indiskt twist. Framförallt är det trottoarer. Vi träffar via coachsurfing en kille som heter Rishab. När vi träffas frågar han om vi gillar mat. Han är född och uppväxt sedan 25 år i Calcutta. Han visar oss en bråkdel av alla knep i staden, men framförallt visar han ”street food”.

Vi tar det på Fredag. Vi kör supervecka. Inlägg Måndag, Onsdag, Fredag.

P1010743

Liten dela av Maiden, enormt grönområde, med golfklubb. Här flygs det drake, picknickas, och liras cricket.

P1010697

P1010814

Random indier

P1010924

Färsk komjölk från förbipasserande ko

P1020018

-KRJ

P1010667

2 kommentarer

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.