Kolkata, West Bengal Del 2/3

Kultur

I Calcutta finns det otaliga saker att fördriva tiden med. Indiens största museum ligger här. Det äldsta kaffet,

Indian Caf'e

en begravningsplats för forna brittiska kolonisatörer,

Park street cemtary

monument för omtyckt före detta brittisk drottning.

Victoria memorial Victoria memorial

Här rinner Hugli med Indiens längsta bro.

Howrah bridge

Tempel ala hinduism är lite mer sparsamt här med några undantag av sent 1800-tals varianter av janismtempel och den West Bengaliska guden Kali.

Jain tempel

De religiösa inslagen i vår vistelse handlade mest om att spontat rumbla in på kyrkor.

P1010680 St Pauls cathedral
Det finns också en imponerande idrottsanläggning med plats för hundratusen cricket-entusiastiska rumpor. Ett palats som heter ”Marble Palace”, ett hus med parlamentariker som kallas ”skrivarnas hus”. Det finns ett enormt postkontor, spårvagn som tar en till alla stadens hörn

P1010703

Otaligt många ambassadorbilar i gul färg och med taxameter. Det finns något som kallas Science city och ett nöjesfält som heter Nicco park.

P1010797

Det finns ett universitetsområde som mest ser ut såhär:

P1010826

Vi glider runt och känner på de olika bitarna i staden och förundras över klyftorna som gör denna gryta till en fungerande soppa.
Någon morgon i början på veckan strosar vi ut för att se Howrah bron. Vi promenerar i någon timme och går från de fina områdena, de uppklädda och de restaurangätande till de lite muggigare. Till de områdena med presenning och kastrull på gatan. Skillnaden kommer väldigt plötslig och handen är framme i vädret. Alla lever med varandra i symbios. Efter en stund är det lite nerv i luften och vi ser fem barn och en mamma som står upp. Det är två större varianter av polisbilar och några män som dividerar. Jag slänger ett snabbt öga på vad som ligger mellan dem. Det är ett kadaver. En man, förmodligen pappan, som ligger i en hög. Ögonen är tomma och skalet ligger mellan fyra kängor mitt på gatan där taxibil efter taxibil surrar förbi.

 

-KRJ

P1020019

På Fredag får ni se vad den här mannen hittade på

P1020003

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.