Malmö, Skåne

Skandinavisk mark

Vi har bokat taxi från hotellet i Amritsar. Det kommer en man och hämtar oss klockan 00:30, han har med sig en vän i turban, en stålkam i turbanen och ett svärd. Männen är kraftigt påstrykna av rusningsmedel och bränner iväg i ilfart genom dom gamla kvarteren i Punjabs huvudstad. För första gången egentligen färdas vi och verkligen ser hur fattiga vårt främsta transportmedel, cykelrisckshawsen är. Vart än mina ögon landar så ser jag sovande män i sina cykelvagnar. Jag vill alltid minnas hur lyckligt lottad jag är. Jag vill aldrig tvätta mina ögon för olikheter i mänskligheten, jag vill förbli tacksam. Jag vill göra något.

Efter att ha tagit oss till första anhalt. Qatars flygplats i Doha slås jag av vilken fantastisk gryta av internationell krydda vi befiner oss i. Här mellanlandar människor från hela världen. Vi sitter och njuter och gissar vart folk kommer från, vart dom är på väg osv. Fantastisk stund. Släpper lite på garden och inser smått att det är över. Väl i Köpenhamn råder förvirring. Ögonen har svårt att fatta, lika så huvudet och, ja alla sinnen. Nu är vi här. Vi ska åka tåg till Malmö och får problem med automaten. Spännande, för här finns ingen att fråga om hjälp. Kontrast. Många saker är bättre på andra sidan jorden också.

Dagen efter vaknar vi löjligt tidigt och ger oss inom sinom tid ut på äventyr. Jag formligen sprutar av energi och vet knappt vart jag ska ta vägen! Det är så vackert. Malmö Malmö Malmö Malmö

Jag önskar att denna känsla håller i sig, för alltid.

Vi spenderar dagar med nära och kära, vänner och bekanta och stor trivs med att pricka in sommaren i Skandinavien. Människorna är så vackra! Jag älskar Sverige. Det är härligt med en trygg famn när världen är hård. Sverige Malmö

Vi besöker även… Emporia Emporia

Med högst intressant design.

And four my Indian friends:

This is what a street toilet looks like: Outdoor toilet

And you have toilet paper. Then you take you hands above the bowl to get soap, water and then air, as seen on the pictures on the right.

This is an thrash can

Trash can

Malmö

Skönt träd Kallbadhus Turning torso Kallbadhus resturang Random lägenheter

Högskolan

Malmö högskola

Smart stolEn båtLilla togBra käk, Bagel houseTrots ett rätt kriminelt rykte, älskar jag Malmö och uppmuntrar alla att njuta av dess internationella prägel. Glöm inte Köpenhamn. Jag gittar vidare upp till Halmstad för att skaka hand med Anil från Hyderabad, be, gå på möte med svenskmästare i brekdance och käka pannkakor med päron.

-KRJP1040285 kopia

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.