Personligt brev

Personligt brev
Mitt namn är Robert Johansson. Jag ser mig själv som en glad och positiv människa. Jag anser livet vara väldigt långt och att varje dag är något som skall uppskattas. Jag älskar att pusha mig själv och se mig själv utvecklas. Under min ungdom va de mest sport som gällde och jag va relativt duktig. Jag bodde nära en fotbolls plan och en vänd zon som va given att spela landhockey på. När jag va 9 år började intresset för golf att väckas inom mig. Jag gjorde min första hole in one när jag va 9 år. Det tog 3 år innan nästa gick i koppen. Golf passade mig väldigt bra då de ibland är svårt att spela för bra i lagidrott. Men jag spelade både fotboll och innebandy i många år. Jag valde efter högstadiet att satsa på golfen och gick därför på ett golfgymnasium. Jag lärde mig ganska snabbt att jag va en ledare och att jag skulle få svårt att satsa på golfen där. De blev 3 väldigt roliga år med bra träning och lite för mycket fest. Golfen hamnade sedan åt sidan och unga vuxen livet tog vid. Ringa 19 år gick jag ut gymnasiet och började arbeta. Jag sommar jobbade som vaktmästare på en kyrkogård. Efter de blev de resande säljare under ett par månader i hela vida Sverige. Jag har alltid haft en passion för att resa och älskar varje minut med de. Efter en tids uppehåll sommar jobbade jag igen denna gången på Holmen paper i Hallstavik. Halva jobbet skulle jag lägga stora ved kubbar i ordning den andra halvan körde jag motvikts truck. De va ett högt tempo och fysiskt.
Efter en stunds uppehåll från arbetslivet kom jag senare via en rekommendation av en väninna in på att arbeta som fabriks montör på Lundahals transformers. Jag fick lära mig att mäta, såga, slipa, böja, benda och impregnera metall. Efter några månaders arbetande fick jag återigen erbjudande på Holmen paper. De va då ett skift jobb som rullmaskinsoperatör. Jag bytte och började arbeta där. Efter ca 3 skift började jag rulla. De va en finsk man vid namn Karpinen som de hade haft samarbetsproblem med dels pga språk. Han blev min kollega och vi blev goda vänner. Arbetet som operatör va ansvarsfullt och lärorikt. Efter ca 8 månader så började nedskärningarna på Holmen. Sist in först ut. Chefen för rullmaskin kom och tackade mig för en fantastisk insats.
Efter ytterligare en stunds uppehåll bestämmer jag mig att flytta till Finland, Jomala Åland. Jag bosätter mig i ett hus i skogen med massa finnar och arbetar Tisdag-Lördag. Lördagar är jag helt ensam. Ålands mejeriet är ett litet lager med endast två fast anställda. Jag plocka mjölk, ost, yoghurt och diverse andra produkter med plocklista och handtralla till alla Ålandshörn. Tisdag och Torsdag är Valio dagarna och de blir stor sortering med 110 olika produkter. Jag och Erik min sommar jobbs kollega plockar för första gången i Åca:s historia felfritt.
När jag tackade jag till jobbet på Åca fick jag samtidigt ett erbjudande från Holmen. De ville jag skulle sommar jobba där. Jag fick själv välja vilken avdelning på holmens jag skulle jobba, vilket skift och hur mycket jag ville jobba. Jag sa nej ni hade er chans.
Efter lite vila och lite resande behövde jag finans. Jag fick jobb på en torrfisk fabrik i Molde i Norge. Boende allt va färdigt. Fem dagar innan vi skall ta bilen de 160 milen vi besked om finans kris. Vi bestämmer till sist att ändå prova lyckan i Norge. Vi åker till Oslo.
Min vän Mika som gör mig sällskap till Oslo får jobb efter två dagars letande. Jag fixar boende och efter ca 11 dagar har vi vår lägenhet. Jag googlar lager i Oslo. Jag ringer i bokstavs ordning efter företagen jag får upp. Jag ringer till Corporate express och blir kopplad till Trond Strand. De säger att jag kan komma och ta en prat klockan 16:00. Jag får fast jobb på kvälls skiftet. Jag arbetar på kvällen i 13 månader innan jag får ny ställning. Jag börjar arbeta som vikarierande systemoperatör för en kvinna som blivit gravid. 6 månader senare är de ledig ställning som systemoperatör för en fast tjänst på annat skift. Jag får de. Efter lite personlig kris, en djup svacka i mitt privat liv ser jag mig själv som en förlorare. Jag har blivit överviktig, jag röker ca 15 cigaretter om dagen, jag snusar och den enda glädjen jag har är att vara full på helgen. De är en kvinnlig vikarie på jobbet jag är väldigt förtjust i. Jag bestämmer mig att satsa allt. Jag slutar röka, jag slutar snusa, jag börjar laga sund mat och jag börjar träna igen. Kvinnan blir min. Hon är min ögonsten, min anledning att kliva ur sängen. Mitt liv förändrades. Jag bestämde mig att springa ett maraton. Jag genomför Oslo maraton den 22 September 2011 på 3:53:21. Jag börjar simma och genomför Vansbro simningen på 1:06 och jag springer 20km genom Paris med 22 tusen andra löpare på 1:32.
Jag får erbjudande om en ny ställning. Jag får äran att ha hand om skift 2 på Karihaugen. Jag delar kontor med 2 stycken andra skiftledare. Vi går på möten, vi hjälps åt, vi krigar. Jag lyckas bota
några fel som jag ansåg. Jag förändrar några liv. Jag peppar och jag jobbar. Vi sätter rekord och vi visar bra tal. Jag lyckas få min kvinna på fast jobb med mig. De tar på att va chef och man. Jag bestämmer mig att jag måste få prova mina vingar. Ute i den stora världen. Jag bestämmer mig att sluta. Jag Lämnar in min avskeds ansökan, säger upp min lägenhet och bestämmer mig att åka till Indien. Jag vill leva varje dag jag har.
Nu har jag vart i Indien i ca 6 veckor och de har vart väldigt upp och ned. De är en upplevelse utan guds like. Men herre vad jag trivs. Kvinnan är fortfarande vid min sida och vi träffar den mest intressant människa efter den andra. Jag har bestämt mig att jag vill fortsätta resa. Jag vill se mer platser. Jag har bestämt mig att sommar jobba.
Mina svagaste sidor är att jag tänker för mycket. Andras välmående kommer ofta högt på min prioritering. Jag kan ibland ”zooma” ut och upplevas som disträ. Ibland är jag klumpig.
Jag försöker behandla andra som jag vill bli behandlad och jag är väldigt lugn med en de löser sig attityd. Jag tycker livet är för kort att göra saker halvhjärtat så att anställa mig och jag lovar att inte göra dig besviken.
–Kjell Robert Johansson
13.03.2013, Kumta, Indien

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.