Vecka 1.

-Ska vi köpa vatten?
Ca en halvtimme senare går funderingarna ut på hur vi skall ta oss ut från detta kontor.

Hustlarnas stad. New Delhi. Minsta ärende spinner iväg och blir äventyr. Rymmer norrut. Drar till Srinagar i Kashmir.

När vi landat på flygplatsen känner jag den där bekanta känslan. Rädsla.

Bor på en husbåt, ca 5 grader dagtid, -5,-7 nattetid. Får en tjänare vid namn Javed, går i stan,åker bil, knallar i berg, blir pressad på pengar,  duchar kallt, äter samma mat i tre dagar, äter med handen, går i gammal stad, fotar moskéer, ser fattigdom, åker flodbåt, skriver, läser, grälar. Tror vi blivit utsatta av maffia. Mycket snack om ”The corporation”. Tillits problem. Berg- och dalbana äventyr. Betalar massa pengar vill ut, får erbjudan om jeep tur till Jammu där efter tåg till Amritzar+ en natt på hotell.

Jeeptur.

06:30 uppställning utanför ”skjulet” Vardagsrummet, köket, matsalen Javed håller till i. Toast,te,omelett. Dålig sömn, drömde att en vän ringde och sa ”this is your wake up call, från Marie plukk”. Igår kväll kom Javed in och sa att åka denna tur är ”big risk”. Rädsla. Låt den inte ta över. Kärlek måste alltid vinna. Vi drar, vi lever och vi upplever. Gråter, andas, hatar, älskar.

Amritzar. Sjukdom ligger över oss. Köpt medicin, vilar. Oväder. Igår bokades framtid, tills Söndag 17/2. Vi drar till värmen, vi drar söderut.

 

Tänker på er.

-KRJ.

Delhi

Kashmir

Jeeptur i bergen.

Mer bilder finns till höger i Flickr.

 

 

 

3 kommentarer

  1. Jag tänker på Tintin i Tibet när jag ser dina foton – kallt, hiskeligt vackert och så totalt en annan kultur än Europa. Hoppas värmen gör gott efter snöäventyren<3

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.