Summering av sommaren 2013

Summering

Jag läser? Men klicka på dom blå länkarna efter? OKEJ?

 

Den andra Juni rullade tåget in på Jernbanestation i Oslo. Skriva, träna, jobba, var min plan. Men så mycket mer som hände.

Oslo del 1,2,3

(här), (här), (här) 

Jag lyckades trolla fram både arbete och bostad nere från Indien. Vad skulle man göra utan Internet?

Jag landade mitt i ett kvinno kollektiv. Där skulle jag hyra rum i några veckor medan töserna hade sommarlov. Ett läckert litet näste, en säng, en byrå och utsikt mot en väldigt trafikerad rondell. Jag och tre kvinnor inleder konversationer under taket och delar toalett tillsammans. Det fanns diskmaskin och tvättmaskin, alla bekvämligheter jag behöver.

 

Två av kvinnorna knegar den sista studerar.

 

Studenten är vegan och väcker mitt redan stora intresse inför denna livsstil. Kopierings katt som jag är snor jag paketet och börjar härjar med linser brottas med bönor och slåss med groddar. Hon introducerar Yoga i mitt liv och skriver ännu ett kapitel i min livsbok.

 

Den ena knegarn är en knall tuff vagabond som styr sitt liv med järnhand. Lång och ståtlig med en bekant häst dialekt, framför hon sina tankar till mig på kvällarna likt en diktafon. Perspektiv och analyserande spår hon framtid på moget sätt.

 

Den sista påbörjade bekantskapen stapplade lite i sina skor. Försökte hitta livsformen och söka kloka ord. Tur nog hamnade hon vid vårt middagsbord. Fantastisk liten sak, som borde krossa sitt egna skal.

 

Veganen rymde till fjärran land, jag fick en ny livs kamrat från majs land.

Hon kom ifrån Venezuela, berättade för mig att där kan man inte vela. Afrikan, Indian och Europén skapar en fantastisk karaktär på generation b. Intresse väcktes och jag historien läste, drömde om en packad väska men fick nobben och hon sa ’det kan du bara glömma’. Farligare land ska man tydligen inte finna. Men ball är hon, och stenhård mot dom som kastar sten.

 

Ja och jobba då. Det får gå. Landade på ny mark. Lyckades finna glädjen i ”allt”. Roades av deras klagosång, nynnade på en annan sång. Träffade nya bekanta från olika håll. Den smale den långe den gode. Den starke den kloke den mogne. Alla har dom sin schargong. Jag tyckte om er alla och njöt av deras härliga gång. Synd att vi inte spelat någon ping pong. Men lapparna fylls på och vi gör allt för att det ska kunna gå, för alla vill ju hem tidigare när helgen knackar på. Ni är många fantastiska individer och fortsätt drömma. Ni har ju faktiskt uppmuntrat mig till poesi. (här)

 

Började som sagt med Yoga. Vem kunde ana, att det skulle vara så skönt att slita i 40 grader värme.

Bikram Yoga (här)

Revbensbrott (här)

Hängt med gamla favoriter. Utvecklat, analyserat och njutit. Ni är fantastiska.

 

Nya förmågor som vill hänga, och spendera tid tillsammans. Det är underbart att se vad privilegierad jag är, som oftast har någon att prata med.

 

Det är lustigt det här, när man ska analysera och fundera kring 4 månader, att det är människorna jag minns.

 

Vart på super religiöst bröllop på obskyr ort i kallt sjö land. (här), (här)

 

Hängt med Herionister (här), zigenare (här), och alkoholister. Träffat Hare Krishna dudes (här), och mediterat med Buddister (här).

 

Fått skjuts till jobbet av en sjukt härlig vietnames.

 

Gjort av med 9 tusen nok på en dag.

 

Flyttat ut på landet till härlig människas miljö.

 

Vart hos professionell fotograf (mer om det senare)

Blev presenterad till Geocaching (mer om det senare)

Joggat, många meter.

 

Badat.

 

– KRJ

Min framtid just nu är: Komvux i Norrtälje. Spela innebandy, skriva en bok. Förberedda inför vasaloppet, simma, Yoga. Umgås med min flickvän. Om tid finns.

Det ska bli skoj att se vad som sker.

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.