Vaken?

Vaken? Vaknat? Sover? Slumrar? Chockad?

Hej, är du vaken? Vad är vaken? Anser du dig vara vaken? Vad tänker du längst där inne? Hur mår du egentligen?

 

Har du hört om dom tre fiskarna som möttes?

– Vilket härligt vatten vi har idag, sa den förste

– Vilket vatten? fråga den andre och tittar på den tredje

– Ja, jag vet du inte vad han pratar om, svara den tredje.

 

Hur speglar detta in i ditt liv? Ser du vattnet? Ser du din egen verklighet? Är du fri? Är du den du skulle vilja vara? Hur mår du egentligen?

 

Det är så lätt att hamna i mönster, gnälla, spela med och låtsas som man inte bryr sig. Skratta för alla andra skrattar, låtsas som man inte ser den ledsne, den hungrige, den fattige. Hur agerar du? Tycker du att du har åsikter? Har du åsikter som du kan stå för? Står du för dom?

Varje tanke som kommer igenom ditt huvud bestämmer du. Ditt huvud är som en magnet. Testa. Det kanske inte kommer svar på en gång, men du kommer få svar.

 

Det är inte enkelt, men det är du som bestämmer över ditt eget liv. Livet är tufft, livet är hårt men om du kämpar och inser att om du: ”ramlar sju gånger, du ställer dig upp åtta gånger”. Så varför ligger du ned? Varför ställer du dig inte upp? Riv dina murar och slå dig lös. Äventyret börjar NU! Det finns inget sen. När universum exploderade fram och formades av det vi titulerar som ”tid” skapades allt det här utav dig. Det kanske är svårt att ta in, men det är sant. Släpper du en fis i din stol, släpper du en fis i universum. Enig? Allt du gör påverkar allt, alla och dig själv. Även mig. Så vad kan du göra här och nu, för att sluta deppa, sluta vara sjuk, sluta vara ledsen, sluta vara energilös? Ta första steget mot ett upplyft liv. Ett liv ur gropen, utanför bubblan du har byggt upp inom dig. Krossa lådan och inse att det inte finns någon låda! Den är skapad av dig, av samhället, av dina föräldrar, av deras föräldrar. Du är universum. Ett blinkande ögonblick och du är borta. Puff! Sen finns du inte i ditt fysiska tillstånd längre, vill du verkligen gå igenom allt detta igen? Vill du leva olyckligt? Vill du leva ett halvhjärtat liv? För mig är det okej, men utav kärlek mot dig själv, och utav kärlek till universum borde du överväga att lyfta ett handtag.

 

ÖPPNA DINA ÖGON. INGEN BRYR SIG OM DIG.

 

Fundera hur hela samhället är uppbyggt. Nu skriver jag på svenska så du lever förmodligen i ett av världens absolut bästa samhällen. Men ändå bryr dom sig inte om dig. Bara lyssna på vad som rekommenderas till dig, genom media, radio, tv. Du blir hjärntvättad att agera. Du blir hjärntvättad av alla val du gör. Du kan sitta där i stolen och säga att jag har fel nu, den där idioten. Jag väljer att inte titta. ’Jag konsumerar min fakta på bra ställen’. Jag läser om intressanta saker. Väldigt bra i sådant fall. Men förmodligen vet du inte om det. Du har ett undermedvetet också. Det registrerar mycket mycket mer än du kan ana. Det undermedvetna lägger små små idéer i ditt medvetande, som du måste vara riktigt uppmärksam på om du ska kunna vara medveten om. Om det ens går?

 

Tror du jag har fel?

 

Varför läser folk skvaller?

 

Är inte dom som det skvallras om bara ordinära människor som du och jag? Skiter inte dom också på sig ibland? Är oroliga, osäkra och funderar kring livets stora frågor? Vad tror du? Men likt förbannat vet vi mer än dom än vad vi vet om vår egen granne? Hur blev det så? Riktiga hjältar, riktiga människor som förtjänar åtminstone min respekt, är dom som vågar leva ut sina drömmar. Dom som vågar vara i nuet. Dom som vågar säga vad dom egentligen tycker. Dom som lever i sin egen sanning. Men det är kanske inte lika intressant som om någon legat med någon annan.

 

Om vi ska gå tillbaka och fundera lite kring hur det såg ut när vi satt i grottan och målade på väggen. Långt innan allt det här, för dig som är född på 90-talet, kanske det är märkligt att föreställa sig en tid utan mobiltelefonen, men det kan vi ta en annan gång.

Sen den tiden, har egentligen inte så mycket förändrats. Vi har mer prylar, Vi har funderat otaliga timmar, tagit sinnessjuka mängder hallucina droger och tydligen legat med varandra mer än en gång. Men rent kroppsligt? Har så mycket förändrats? Två armar, två fötter, två ögon, två öron en näsa, en mun. Jag vet inte men jag gissar, tio fingrar tio tår. Ett rövhål. Har kosten blivit annorlunda? Vad säger du?

 

Okej tillbaka till att du blir lurad.

Varför säger ”dom” inte till oss att äta som vi gjort i tusentals år. Varför gör stora kedjor reklam överallt. Varför blir vi inte ompysslade som vi borde? Varför försiggår detta och varför har inte du något val? Varför är hälsosam mat dyr?

Det finns intresse av att hålla dig sjuk. Det finns intresse att du ska fortsätta röka. Äta chips, hamburgare, och socker.

EFTERFRÅGAN OCH UTBUD. Styr allt. Money rules. Pengar styr. Men kan du göra något? Du kan absolut göra skillnad. Du kan göra så enorm skillnad att du inte ens vet om det.

 

Börja ta kontrollen.

Sätt dig vid rodret.

Ställ dig på din scen, som du har blivit tilldelad.

Vad väntar du på?

Livet kommer att ta slut. Du kommer att dö.

Vill du göra det smärtsamt? Eller med ett leende?

Du tror säkert om du ståt ut ända till nu, att detta är någon konspiration, så har du helt rätt. Men se dig runt om.

VAKNA.

Titta runt om, åk till en stad, åk där det finns människor och se dig omkring. Människan sover. Vi blir lurade mitt framför näsan och många vet inte ens om det. Varför ska du se på tv:en när någon lagar mat. Ställ dig och laga mat. Varför ska vi se på någon serie som någon har hittat på? Skapa din egen. Klart du ska ha nöje, och ”njuta”, men gör det på rätt sätt. Gör det med något som faktiskt ger dig någonting. Var inte blind. Det är lätt att sugas in i deras diaboliska plan, det är lätt att falla in i mönster. Att diskuterar sport, när huset brinner. Men egentligen dör du. Sakta men säkert. För det är den enda sanningen som vi vet. Jag tror också att jag kommer lura döden, men måste också inse att jag kommer ligga under jord.

Detta kanske är mycket att ta in. Men jag lovar dig att ”dom” inte bryr sig. Så länge du spenderar dina pengar är ”dom” glada.

 

Ta min hand. Jag går först, jag visar vägen. Men jag bara visar det är din väg att vandra

 

Du är din egen gud. Agera som det.

 

SLUTA FÖLJA ANDRA.

 

Är du vaken?

 

Det är din verklighet, det finns inga dom.

Vi behöver aldrig prata om det, jag vet inte vem du är som läser. Jag ska visa dig sanningen. Men ifrågasätt allt, allt, allt, allt.

-KRJ

 

 

http://www.imdb.com/title/tt1528734/

 

 

http://www.themindunleashed.org/2013/08/how-to-deprogram-yourself.html

 

http://www.theguardian.com/environment/2010/jun/02/un-report-meat-free-diet

 

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.