Blev visst länkar

Här kommer ett inlägg med en näve inspiration

   Den här hemsidan du är inne på heter RobertJohansson.org. Den startades av mig i Januari 2013. Jag ville starta en hemsida efter jag läste boken: You are a writer (start acting like one) av Jeff Goins. För att snabbt summera denna bok, Du är en författare, börja agera som en. Alla är författare. Alla skriver kapitel och rader i sina egna liv. Det är du som har skapat den du är och det är du som fortsätter skapa den du kommer att bli. Jag började skriva på post it lappar runt om i min lägenhet, på jobbet och i köket. Jag är författare. Jag köpte skriv block och pennor. Jag bestämde mig för att agera som en författare. Konstigt? Varför inte? Jag har alltid fantiserat om att författa mig en bok, att drömma iväg i en sagovärld, att sprida mina tankar till en främmande värld och få drunkna i djupet att menings uppbyggande. Till min förvåning sög jag. Sjukt mycket. Jätte dålig faktiskt. Jag fortsatte skriva, jag fortsatte nöta i min skriv bok. Även om jag inte hade något att skriva bara skrev jag babbel. Hur kan man kan låtsas vinna lan kam. Sen kommer det. Det gäller bara att agera. Jag är författare. Säg efter mig: JAG ÄR FÖRFATTARE. Det finns många sätt att uttrycka sig på. Jag har alltid uppskattat ord. Sättet ord kan förändra allt. Hur så mycket kan bli sagt med några få ord. Hur kombinationerna av bokstäver kan formas till känslor, fantasier, rikedomar.

 

 

 

Märkligt. Även på den här tiden följde jag lite bloggar jag ramlat in på med snubbar med för mig intressanta livsstilar. Den här killen :

 

http://www.nerdfitness.com

 

 

Han som gav upphov till denna webbadress heter Steve Kamb. Han är för mig ytterst intressant. Han är/var en nörd. Hans största intresse i livet var att spela dator/tv spel. Tills han en dag fick nog och förändrade hela hans liv. Han började med att ta tag i hans hälsa, för att sedan starta sin hemsida och för att få ut sina idéer ut i cybervärlden. Han startade nerdfitness för ja, nördar. Han gjorde om sitt liv till en spel. Nu finns där allt möjligt material, allt från träning, kost, filosofier, nerdfitness tv, han har en app och mycket, mycket mer. Han har startat community där människor runt om i hela världen kan berätta om sina fram gångs historier hur dom har förändrat sina liv. Sa jag att han också var en duktigt ungdoms spelare i golf? Han har även gjort youtube video när han tränar runt i hela världen

 

 

Inspirerade snubbe. Jag gillar hans sätt att skriva och jag gillar hans inställning till livet.

 

En annan gutt, som jag fascinerades av är den här laden:

 

http://www.wanderingearl.com

 

Han fick mig verkligen igång att åka ut och resa. Hans livstil fascinerar mig. För ca 14 år sedan bokade han en flygbiljett till Thailand. När datumet närmade sig sökte han desperat efter någon att åka med. Det gick inge vidare. Så till slut bestämde han sig för att resa ensam. Han skulle vara borta i 30 dagar och hade inte mer än flygbiljetten planerad. Han är fortfarande ute och reser. Visst han har haft några avbrott då han åkt till Norge och arbetat på kryssnings fartyg, för att kunna finansiera sina resor, och han har vart hemma och packat om sin resväska några gånger men fortfarande. Länder besökta 87, dagar på vägen 5057. Det är galet. Nomad. Hans sätt att skriva och hans sätt att blogga inspirerade mig till att starta denna hemsida när jag åkte till Indien. Jag har ofta haft Earl i bakhuvudet och fascineras av hans ständiga törst på äventyr. Dock tror jag han är väldigt ensam. Det senaste året nånting har han börjat med tours. Olika resmål runt om i världen där han vart vid upprepade tillfällen där man kan komma och hänge med Earl och få höra om hans äventyr (antar jag). En cool dude.

För att backa bandet lite, och tjata mer om min livs förändring. (Kanske du finner den inpirerande) Var det första jag gjorde googla Brad Pitt fight club. Fråga vilken man född på 80-talet vem han skulle vilja se ut som. Jag tror majoriteten säger Tyler Durden. Resultatet jag snubblande in på var detta:

 

http://modernspartan.com/brad-pitt-fight-club-abs-guy

 

Modernspartan. Uppe i det högra hörnet är en relativt skäggig farbror med ytterst snälla ögon. Jag började läsa mer och blev mer intresserad av denna skäggiga man än om ”The Brad Pitt Fight club abs guy”. Han skriver  om ”Hardcore Health”. Jag sugs in och bestämmer mig att köpa en bok han skrivit om kost. Den handlar även om mental tuffhet och inställning till dom gamla spartanska krigarna. Den här killen har läst på. Han pysslar med kampsport rugby och kost. Han är hemlig vad han gör i verkliga livet, men han reser mycket. Han har köpt en gård någonstans utanför Sydney (han är austaliensare) där han har hemma gym och han kutar mycket på stränder. Jag har köpt allt han har släppt av böcker, videos och tankar. Han var en stor rådgivare för ett par år sedan, men nu har det vart tyst. Han har dragit undan sin bok om spartan health och jag har en stark känsla han har blivit vegan. Men det är bara mina spekulationer. Många av hans videos han släppt börjar ofta med att han sitter i sitt kontor/biblotek och tittar in i kameran. Bakom honom är en bokhylla och där står det bland annat en batman figur, ett lejon och på golvet en gammal grekisk figur av en soldat. Allt material han har släppt är väldigt billigt, han gör det för att hjälpa människor. Bova kom tillbaka.

Okej, nu har jag tagit er en bit på vägen men jag ska avluta med att berätta om två killar till som jag tycker är värt att lägga energi på om man är intresserad av kost och hälsa.

Först ut:

Mark Sisson

http://www.marksdailyapple.com/#axzz2kKf10d00

Före detta iron man atlet som blev äldre och blev typ professor i mat. Snubben är ett geni. Om det är något man är lite osäker på om det är hälsosamt eller inte kan du ge dig på att Mark har en doktors avhandling på det. Sa jag att han är runt 60 med magrutor och en ryggtavla som Da vinci hamrat fram. Skriver även egna böcker och roas av promenader och hänga i skogen. Även filosofier finns att hämta.

Sist ut idag blir.

No meat Athlete

Jag vet faktiskt inte vad han heter. Jag snubblade in på hans sida rätt tidigt när jag letade efter recept till Smoothies. Har hängt med någorlunda ända sedan dess. Han är vegan som genomfört både ultramaraton, Iron man, släppt böcker och driver egen Podcast. Laid back snubbe.

 

Bonus

http://everydaylegendary.com

 

http://impossiblehq.com

 

http://biggerbetterstrongerfaster.com – podcast, dessvärre lag dom ned, men det som finns är intressant.

 

Www.ptfia.se – Världens bästa pt och tjej jag hade som nära vän under epok i livet.

 

-KRJ

Jag vet att jag på många sätt fortfarande är kass, men jag fortsätter, och jag blir mindre kass, sen blir jag okej, sen blir jag bättre, sen blir jag bra. Sen kan inget stoppa mig. Precis som allt annat i livet. Ett steg i valfri riktning, som kungen i schack.

 

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.