Dag 2

Måndag

Första natten spenderade jag ensam i skogen. Det var en ny upplevelse för mig och faktiskt rätt läskig. Jag tog mina tabletter vid 20:00 som ordinerat och försökte somna vid 21. I skogen hörde jag en gren som bröts och någon form av vilt som rörde sig kring mitt tält. Panik och rädsla slog mig och jag fick använda mig mycket av andnings teknikerna jag lärt mig under meditation och yoga övningar. Tillslut somnade jag och vaknade lite titt som tätt under natten av att lemmar domnat av.

På morgonen när jag vaknar var jag redan spyless på att resa. Packa ihop sakerna kändes inte så roligt. Ont i fötterna och att skita i skogen barfota när allt i skogen var blött kändes oinspirerat. Jag tog mig ut till vägen och hade noll känsla i mina forslingar. Här bestämmer jag mig för att ta på mig skor. En röst ekar i mitt huvud som den vise Mikael som jag träffade dag 1 sa till mig:

– Dumdristighet och mod är olika saker. (Av nån anledning klingar det på norska i mitt huvud)

Det är okej att erkänna när man gjort fel. Mina fötter tackar mig och jag har nu slagit ned mitt tält i Töreboda på en camping bredvid Göta kanal.

Under vägen såg jag i dikes kanten en plånbok. Vi en närmare titt så ser jag att det är en sån mobil fodrals plånboks grej och tar en titt vad som finns i. Två 500 kronors sedlar och fyra stycken 100:ringar rikare blev min dag genast mycket ljusare.

Annars var dagen lite seg dragen och jag respekterar verkligen avståndet jag gett mig in på. Nu har jag gått ca en tiondel av vad jag har tänkte och förstår inte hur jag ska klara av det. Vid ett annat tillfälle under dagen så kom jag och på vardera sida om vägen var det kor. På den ena sidan kor på den andra tjurar. På båda sidorna började korna skrika och titta på mig och i full galopp rusa i min riktning. Nu har jag tre på den ena sidan och ca tio på den andra som står och tok stirrar på mig. Jag stannade här och kände mig minst sagt iakttagen. I mitt huvud säger en röst: – Sluta äta kött. Jag stirrar ned en tjur och går vidare. Ångrar att jag åt den korven på macken tidigare under vandringen. P1080890

Väl i Töreboda finner jag en bokhandel där jag får en gratis karta! Mycket trevlig personal. Käkar en pizza och tar en kaffe där det finns wifi. Här möter jag en man som gladeligen går igenom hela sin kamera med bilder (även när hans fru är naken) och ger diverse tips på vägen till en vandrare. Efter detta finner jag campingen och tänkte fira med en thaimassage som tyvärr var stängd. Vad ska jag annars spendera pengarna på? Kanske finns det en mening med allt, vem vet.

Kärlek till er alla från mig.

/Robert

Lite bilder från saker som ser ut som saker:
Även Stockholm nås härifrån:

P1080897

P1080894

Visst ser det ur som en hund?

Döden knackade på också:

Döden

P1080887

P1080884

1 kommentar

  1. Trevligt äventyr du gett dig in på. .behåll skorna/kängorna på är mitt råd o spara pengarna. ..dyrt i Stockholm! 🙂 😉

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.