Dag 3

Tisdag

Vaknade av klockan 08:30 vilket borde betyda 12 timmars sömn på campingen i Töreboda. Lite småstressad kastar jag i mig några frukter. Varje gång jag vaknar och ser mina tillhörigheter huller om buller i tältet får jag ge upp känslor direkt. Tar mig samman och samlar sakerna och tar mig till den rödmålade receptionen. Hör möts jag av två glada damer som håller på med dagens skvaller. Den ena står bakom disken och den andra iklädd ”sopgubbe” kläder. Vi börjar snacka och dom frågar varför jag tältade. När jag berättar att jag ska gå till Stockholm växer deras ögon. Dom börjar genast att orientera mig och visar på kartan vart jag borde gå. Tältplatsen blev visst plötsligt gratis och jag kan glatt glida vidare i min dag med klara direktiv om väg framför mig. Vägen finner jag tillslut och den leder mig till en ort som heter Undenäs. Första skyltet läses 23 kilometer. Efter en lång stund senare och möte med en äldre man som bilen hade havierat för. Han var mer bekymrad för älgstudsaren han hade i baksätet än för att bäraren skulle ta lång tid. En riktigt stekig snubbe hoppar ur en minst lika stekig husbil. Killen snackar engelska och gubben svenska så jag får kliva in och medla. Det sköna med killen i svarta solglasögon med snöre, förklarar att han inte kan något om biler. Skönt ändå att han stannade.

Tiden efter detta handlar mest om skog, regn och backar. Ända sedan jag vaknade tills ca 16:00 har det regnat. Jag klädde in mitt bagage i sopsäckar och lyckades faktiskt hålla det mesta torrt. Hittade även ett armband längsvägen som passade perfekt.

Tillslut kom jag fram till Undenäs och där möttes jag av en stor kyrka, riktigt ståtlig och uppe på en höjd står den och vrålar ut dominans ibland all skog.

P1080901

Imponerande.

I närheten av detta finner jag en mack/resturang och avnjuter till min belåtenhet en 200 grams hamburgetallrik. Just nu sitter jag i mitt tält 30 meter från skogen och efter ett litet möte med tre rådjur kan jag höra knallar lite då och då och hoppas innerligt att natten blir lugn.

P1080903

Imorgon ska jag ta mig till Tived först sen Askersund om det finns möjlighet. Tived har även ett naturreservat som jag hoppas kunna ta mig en titt på.

Fridens.

/Rob

2 kommentarer

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.